Eftersom vi alltid kör Gino som efterrätt nu i bär och frukttider tänkte jag att det kunde passa ypperligt till någon som har många plommon i förrådet. Skramla ihop de bär och frukt ni har, skiva eller klyfta den och lägg i ugnfast form. Riv över vit choklad och vips in i ugnen under 250 graders grill i 5 min eller tills chokladen smält och fått lite färg. Serveras oftast till vaniljglass men i lördags gjorde jag följande limekräm som passade kanoners till den söta frukten.
1/2 lime, skal och saft
3 dl turkisk eller grekisk yoghurt (tja, i en sån där spann ni vet)
3 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma (tack mamma, det fanns kvar sen bullbaket)
Kan det bli enklare? Det går på 10 min eller nåt. Och det är dessutom kanongott!
Mumsfilibabbansgodis!
PS. Är dock säker på att Gilla i Gropens plommonkaka blev riktigt god!
1 kommentar:
Har ännu inte testat min kaka, men ska försöka med Gino!! Låter läckert gott. Kram ma
Skicka en kommentar